Categories
Costa Rica 06/07

navsteva na ambasade / a visit to the embassy

V sobotu byl statni svatek vzniku Ceskoslovenske republiky, ceska ambasada pri te prilezitosti poradala v patek malou recepci pro Cechy zijici v Kostarice a i ke mne se dostala pozvanka (byla pro dve osoby, tak jsme sli s Veronikou, ktera tady na “moji” skole studuje).
Byl to pro me velmi zajimavy zazitek, ktery ve mne asi na dlouhou dobu zanecha prijemny pocit z lidi, kterym nevadi, ze na sobe nemate oblek (nebo to aspon nedavali najevo :), kteri si radi popovidali o tom, co obnasi prace na velvyslanectvi, anebo proste jenom o tipech na vylet, abychom dobu v teto daleke zemi vyuzili k jejimu dokonalemu poznani.

A hlavne jsem zase slysel cestinu – a nedam na ni dopustit..

-= * =-

On Saturday we had a national holiday, a day of Czechoslovak Republic establishment, Czech embassy organized a small reception and I also received one invitation (it was for 2 people so I took also Veronika, a Czech student at “my” school).

It was a very interesting experience and I will remember a very good feeling of people that don’t mind you not having a suit (or at least nobody noted :), that liked to talk about what an employment at an embassy looks like and demands, or just about some trip advices so that we can fully enjoy our stay in this far and beautiful country.

And I also heard Czech language – and I know I will never want to lose it..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *